Βιογραφικό

Χρήστος Στάικος

Χρήστος Στάικος

Χημικός-Περιβαλλοντολόγος.
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Περιβάλλοντος.


Μεγάλωσε στην Τρίπολη Αρκαδίας όπου και γεννήθηκε το 1979.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Περιβάλλοντος .

Διετέλεσε την τριετία 2015-2018 Πρόεδρος του εθνικού φορέα εξωστρέφειας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. [Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece)]

Εντάχθηκε στην αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1999, με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά, φοιτητικά και περιβαλλοντικά κινήματα. Έχει διετελέσει μέλος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας.

Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υλοποίησε ερευνητική δραστηριότητα σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Καθώς επίσης αφιέρωσε ιδιαίτερη σημασία και απασχολήθηκε σε τομείς βιώσιμης ανάπτυξης.

Ασχολήθηκε ενεργά σε πολιτιστικές δραστηριότητες, συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες και θεατρικές παραστάσεις. Αγαπά τον αθλητισμό ενώ υπήρξε ο ίδιος αθλητής του μπάσκετ στο Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας.
Αρθρογραφεί στον Τύπο για θέματα πολιτικά, θέματα της ειδικότητάς του αλλά και θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος.